Alla inlägg den 29 april 2015

Av hubbeshunddagis - 29 april 2015 15:15

Tittar på klockan och inser att den redan är efter 15..... vart tar dagarna vägen? Många tror att det är ett konstant skällande på ett hunddagis/hundpensionat men hos oss är det inte så. Trots att vi har 12 vovvar under samma tak, i samma lokal, så är det oftast helt tyst, förutom när det är dags för lämning, hämtning eller vid besök vilket är helt förståeligt, alla vill ju hälsa. Men efter bara någon minut är det åter igen helt tyst. Just nu är det enda som hörs Love och hans apa.

   

Love, vad har hänt med apan? =)

 

Idag har vi haft besök utav vår tidigare pensionatsgäst Ghost: Sami tyckte genast att han såg ut som en härlig lekkamrat och de blev snabbt bästisar.

   

Knatteligan Amigo, Doris & Nova har fullt upp i aktivitetsrummet, från bollhav till rutschkana

 

Dagisföreståndaren Hubbe väntar på nästa aktivitet

Av hubbeshunddagis - 29 april 2015 06:33

Pecis som rubriken säger så är alla våra gäster olika, även om det är hundar så är de i olika åldrar, raser och framför allt har de olka behov. Är man gammal kan det vara skönt med en kortare promenad och sedan få tillbringa lite längre tid i utegården.Är man unghund och full av energi ökar vi både takten och längden på promenaderna. Vi försöker hela tiden sträva efter varje enskilds gästs behov för att de ska få ut så mycket som möjligt av sina dagar här och trivas.

Som ni redan vet är våran Love opererad och väldigt begränsad till fysiska aktiviteter, då blir det mental aktivering men jösses vad han lär sig fort, detta är en riktigt rolig utmaning.

Vår pensionatsgäst Romeo, har fått artros på äldre dagar och även om han är pigg och gärna skulle hänga med på alla dagaens promenader så måste vi ändå se till hans bästa och göra aktiviteter som passar honom. Varje morgon går vi igenom vilka gäster som kommer och ur vi ska lägga upp dagen, vilka grupper de ska gå i under promenaderna, vilka som leker bäst ihop, kanske är det någon som behöver mer "egentid" än någon annan osv.

Hubbe och Love har blivit väldigt goda vänner. Hubbe har sin egna trygghet i transportburen sedan han blev blind. Den står alltid öppen men han har aldrig tidigare låtit någon komma in till honom.   

 

Nala, en riktig mys tjej

 

Hubbe, Ludde och romeo tar en paus under promenaden

 

Messi och Andy

 

När man tröttnat på alla aktiveringsleksaker får man en petflaska

 

Doris och Nova blev så glada att träffas

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards