Alla inlägg den 5 maj 2015

Av hubbeshunddagis - 5 maj 2015 16:16

Fy vilket väder som spökar på utsidan, jag hade turen att undkomma regnet under dagens promenader. Det var Erika tillsammans med Ville och Vera som fick ta det mesta av skyfallet. Idag har vi haft besök utav lilla Ozzie, en Chihuahua, som ska vara pensionatsgäst hos oss torsdag till måndag. Dagisgänget blev genast intresserade av den modiga lilla killen som traska omkring här och spanade in sina nya vänner. Strax efter att Ozzie lämnat oss för dagen kom Niki, en Alaskan malamute, som var här för att få ett bad och samtidigt få klorna klippta. Vilken härlig tjej, efter dusch och kloklippning samt en liten promenad blev det mys i soffan innan det var dags att åka hem. Jag talade precis med Lena, Loves mamma/matte och det är så härligt att höra att han mår bättre. Vi fortsätter hålla våra tummar och tassar för dagisets alldeles egna maskot Love och hans familj.

 

Ozzie, en tuff liten kille, här tillsammans med Charlie

 

Efter bad, kloklippning och en liten promenad förtjänar man mys i soffan


Av hubbeshunddagis - 5 maj 2015 07:06

Jag vill passa på att berätta om en film som jag älskat ända sedan jag var liten men det är först i vuxen ålder som jag förstod vilket fantastiskt budskap filmen faktiskt har. En rekomendation till både vuxna och barn i alla åldrar.

Här nedan finner ni ett litet klipp från denna fantastiska film.

Av hubbeshunddagis - 5 maj 2015 06:41

Jag kan inte understryka nog hur kul det är att dagiset redan blivit fullt vissa dagar. Visst är det skillnad på ur dagarna ser ut om det är fem eller tolv hundar men att omge sig av alla dessa fantastiska individer lyser upp hela dagen. När vi har full beläggning på dagiset blir morgongenomgången något längre för att kunna lägga dagspusslet på bästa sätt så att alla får ut precis vad de behöver, vilka vill gå på gemensam promenad, aktiveras tillsammans, bus i hagen osv, kanske finns det någon som är i större behov av egentid, kanske har man kommit upp i en ålder där man inte orkar lika mycket och då får man istället sitta med dagisfröknarna och mysa.  Är det en mindre grupp som idag hinner vi med att tex blogga utan att det går ut över hundarna, för hos oss är hundarna PRIO 1 och det är viktigt att alla får den tid de behöver. Precis som på vilket annat dagis som helst vare sig om du har två eller fyra ben så är alla olika och har därför olika behov.

 

Amigo, Doris och pensonatsgästen Charlie i aktivitetsrummet

 

Det var en måndastrött Messi som kom igår =)

 

Bus Ville har hittat favoritleksaken, nu släpper han den aldrig

 

Ville och Vera passar på att njuta medans det ännu är uppehåll

 

En härlig morgonpromenad tillsammans med Hubbe och Charlie 

Ovido - Quiz & Flashcards